Mijn favorieten

Corona update

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, dat zich snel verspreidt door ons land. Wanneer u momenteel een woning in verkoop heeft, een bezichtigingsafspraak gepland heeft of een taxatie en u zich afvraagt hoe hier in de makelaardij mee omgegaan wordt en in het bijzonder bij ons kantoor, dan is onderstaande informatie voor u van belang.


Gezien de richtlijnen van het kabinet en RIVM en alle andere belangen, kunnen bezichtigingen plaatsvinden. Echter, onder stringente voorwaarden.

Om verdere verspreiding tegen te gaan, adviseert de NVM haar leden om bij ‘fysieke contacten’ zoals bezichtigingen, ondertekening van koopaktes, taxaties, inspecties en transporten de nu geldende gezondheidsrichtlijnen goed te volgen, zoals geen handen schudden, vaak handen wassen, hoesten en niesen in de elleboog en anderhalve meter afstand houden van elkaar waar mogelijk.

Verder geldt het advies om wat digitaal of telefonisch kan, ook op die wijze te doen, om daarmee het aantal fysieke contacten te beperken. Bij het plannen van fysieke contacten wordt nadrukkelijk geadviseerd om vooraf bij kopers en verkopers en alle andere betrokkenen actief te informeren naar hun gezondheidstoestand en hen te verzoeken de hygiëne adviezen van RIVM na te leven. Groepsbezichtigingen en Open Huizen worden afgeraden.

Onze medewerkers zullen v.w.b. reeds geplande afspraken ca. 24 uur van tevoren afstemmen met de betrokkenen over het wel of niet doorgaan van de afspraak, waarbij wij het belang van onze opdrachtgevers zo goed mogelijk zullen behartigen. Tot nader orde werken enkele medewerkers vanuit huis en is het kantoor zoveel mogelijk normaal geopend op onze gebruikelijke openingstijden.