Mijn favorieten

Voor een aantrekkelijke prijs kopen op de veiling

Vastgoedveiling Twente - Achterhoek: Eén gezamenlijke regionale veiling

Veiling is een openbare verkoop. De plaats en tijd zijn vooraf bepaald, en ook de voorwaarden die bij de koop gelden. Alleen de prijs moet nog tot stand komen. Het is mogelijk om tijdens een veiling voor een gunstige prijs onroerend goed te kopen. Een veiling kent veel regels en er zijn verschillende soorten veilingen.
Een vrijwillige veiling wordt gehouden, als verwacht wordt dat onderhandse verkoop niet snel een koper oplevert of als met openbare verkoop een hogere opbrengst wordt verwacht. Executieveiling - ook wel genoemd ‘gedwongen verkoop’ - is in beginsel de wettelijk voorgeschreven methode om bezittingen van een schuldenaar te gelde te maken om uit de opbrengst de vordering van de executerende schuldeiser te voldoen.
Doorgaans start iedere eerste dinsdag van de maand om klokslag 18:00 uur bij Hotel van der Valk in Hengelo de veiling. Meerdere woningen en bedrijfsobjecten komen op zo'n avond onder de hamer. Dit betreffen zowel executieveilingen als vrijwillige veilingen. Dertig dagen voor de veiling staat het aanbod in advertenties in de regionale krant. Daarna staan de objecten ook op deze website.

Saskia Vreeman Makelaar 4You begeleidt opdrachtgevers bij veilingen en adviseert ook wanneer u als particulier of ondernemer van plan bent om een aankoop op een veiling te doen. Schakelt u vooral deskundige hulp in, want er zijn de nodige risico’s, die u loopt bij een veiling aankoop!